CL: Astana houdt Atlético in bedwang

In groep C van de Champions League heeft Galatasaray na vier speelronden voorlopig afgehaakt. De Turkse ploeg van basisspeler Wesley Sneijder ging dinsdagavond met 2-1 onderuit bij Benfica. Daardoor kwam de Portugese club op negen punten. Galatasaray bleef als nummer drie op vier punten staan. Atlético Madrid zakte door een doelpuntloos gelijkspel bij FC Astana (0-0) met zeven punten naar de tweede plek.

Bij de rust (0-0) was er nog weinig aan de hand voor Galatasaray, dat na de pauze het aandringende Benfica echter niet meer in bedwang wist te houden. Jonas zorgde voor 1-0 en na de gelijkmaker van Lukas Podolski (1-1) bracht Luisão de thuisploeg in de 67e minuut opnieuw op voorsprong. De bezoekers konden in de slotfase de gelijkmaker niet afdwingen, ook niet tegen tien man na de tweede gele kaart voor Nicolas Gaitan. Benfica verloor twee weken in Turkije nog met dezelfde cijfers.

Atlético Madrid verzuimde in Kazachstan een flinke stap te zetten naar de achtste finales. De ploeg van coach Diego Simeone kwam bij FC Astana niet verder dan 0-0. Twee weken geleden zegevierde de Spaanse club op eigen veld nog met 4-0 over de zwakste ploeg in groep C.

Machteloos

Fernando Torres maakte als basisspeler zijn debuut voor Atlético Madrid in de Champions League. Hij kwam al wel zes keer in actie voor de Spaanse club op het kampioenenbal, maar dat was steeds als invaller. Hij kwam in Astana niet één keer in scoringspositie. Alleen teamgenoot Koke was vlak voor de rust dicht bij een doelpunt met een indraaiende vrije trap, die op de lat eindigde.

Na de pauze bleven beide teams vrijwel machteloos. Invaller Yannick Ferreira-Carrasco schoot een kwartier voor tijd namens de bezoekers opnieuw op de lat.