[eSports] Doublelift naar Team Solomid

Een van de beste League of Legends-spelers van het afgelopen seizoen in de Amerikaanse LCS heeft van team gewisseld. Peter 'Doublelift' Peng gaat van Counter Logic Gaming (CLG) naar Team Solomid (TSM). Deze overstap is heel erg pikant gezien het feit dat de twee teams aartsrivalen zijn. Doublelift speelde in totaal vier jaar voor CLG en gaat nu dus een nieuw avontuur aan.

Eerder op de avond werd al bekend dat Doublelift op zoek kon gaan naar een nieuw team. Wegens meningsverschillen werd hij ontslagen bij CLG. Enkele uren later werd bekend dat Doubelift bij TSM een contract tekent. CLG werd eerder dit jaar voor het eerst gekroond als beste Noord-Amerikaans team en ging daarmee als vertegenwoordiger van Noord-Amerika naar de wereldkampioenschappen die vorige maand begonnen. Deze wereldkampioenschappen begonnen uitstekend voor CLG, maar na een teleurstellende tweede week vloog CLG er in de poulefase uit.

Team Solomid is het een-na-beste Noord-Amerikaanse team en mocht daarmee ook naar de wereldkampioenschappen. Zij speelden echter dramatisch en werden laatste in de poule. Eenmaal terug in de Verenigde Staten werd bekend dat de bezem door het team gehaald zou worden. Alleen midlaner Bjergsen mocht blijven. Toplaner Dyrus, jungler Santorin, adcarry Wildturtle, support Lustboy en coach Locodoco werden allemaal uit de selectie gegooid.

Voor Wildturtle is nu dus een vervanger gehaald. Wie de opvolger wordt van Doublelift bij CLG is niet bekend, namen als Konstantinos 'Forg1ven' Tzortziou en Ales 'Freeze' Knèzínek doen de ronde bij de fans. Team Solomid zal verder gaan met haar zoektocht naar de rest van het nieuwe team. Zij zouden in Azië scouten naar nieuw talent, terwijl onder de fans veel speculatie is dat Zaquiri 'Aphromoo' Black net als Doublelift de gelederen van TSM komt versterken.