Master of Orion houdt een dagboek bij

Meer dan twintig jaar geleden begonnen een aantal ontwikkelaars te werken aan een titel die later als een van de meest legendarische games in z'n genre werd beschouwd. Master of Orion was de grondlegger van het 4x strategie-genre. In de bijgesloten video vertellen de ontwikkelaars hoe ze destijds met minimale middelen de game hebben gemaakt. 

Master of Orion is een moderne versie van de game uit de jaren 90 die borduurt op de eXplore, eXpand, eXploit, en eXterminate, kortom 4X-gameplay. Deze opgepoetste versie zal trouw blijven aan het origineel en beloofd diepgaande strategie, harde gevechten, diplomatie en exploratie en een goede dosis aan humor. Spelers kunnen tien van de originele maar wel opgepoetste buitenaardse rassen verwachten die elk een unieke speelstijl hebben. Een potje is nooit hetzelfde door duizenden constant veranderende sterrenstelsels, honderden unieke technologieën en tientallen schepen.

Momenteel wordt Master of Orion met behulp van WG Labs de titel geremasterd. WG Labs is een initiatief van WarGaming om ontwikkelaars te helpen hun idee tot release te brengen. Een preview van de niewe Master of Orion is hier te lezen.