Zoektocht naar relschoppers Den Haag: foto's worden verspreid

De politie toont woensdag 29 juli beelden van rellende Marokkanen in de Haagse Schilderswijk. Dat gebeurt op politie.nl, laat de politie donderdag weten.

Het gaat om deelnemers aan de rellen die er van maandag 29 juni tot en met donderdag 2 juli waren in de Schilderswijk. De onrust begon na een protest tegen de dood van de Arubaan Mitch Henriquez, die overleed na zijn arrestatie op een festival in Den Haag.

Meer dan tweehonderd reltokkies werden opgepakt. De eerste verdachten zijn inmiddels berecht en bijna allemaal veroordeeld tot celstraffen.

Omroep West
De politie heeft beelden van enkele tientallen rellende allochtonen die nog niet zijn aangehouden. De politie is naar hen op zoek. "Het gaat om mensen die verdacht worden van openlijk geweld (bijvoorbeeld stenen gooien naar de politie), brandstichting, opruiing en plundering van winkels."

"Wie betrokken is geweest bij de ongeregeldheden heeft de keuze zich vrijwillig te melden bij een politiebureau in de buurt", zegt de politie. Anders worden op 29 juli de beelden van de eerste tien verdachten op politie.nl gezet en komen ze aan bod in een opsporingsbericht op de regionale zender Omroep West.

De politie vraagt aan mensen die één of meerdere relschoppers herkennen, zich te melden bij de politie. Zodra bekend is om welke verdachte het gaat, wordt de foto van deze persoon verwijderd, aldus de politie.

Politie toont beeld relschoppers Den Haag
Politie toont beeld relschoppers Den Haag (Foto: ANP)