Laatste seizoen schaatser Bob de Jong

Schaatser Bob de Jong heeft vrijdag via de website heldenonline.nl zijn definitieve afscheid aangekondigd van de langebaan. De 38-jarige stayer uit Leimuiden wil komend seizoen nog één keer vlammen, vooral bij de NK afstanden. Daarna houdt de vijfvoudige olympiër het voor gezien. Dat betekent onder meer dat hij de Winterspelen van 2018 in Zuid-Korea aan zich voorbij laat gaan.

"Rijden in een vernieuwd Thialf of op de Spelen in Zuid Korea in 2018 klinkt heel erg aantrekkelijk", liet De Jong weten. "Steeds maar weer genieten van ieder succes, trainen voor het volgende toernooi en werken aan een volgend succes. Maar na twintig jaar is dat geen reden meer om nog langer door te gaan. Ondanks dat het schaatsen zo diep in mijn hart zit, heb ik toch besloten om een punt achter mijn carrière te moeten zetten."

De Jong, olympisch kampioen in 2006 op de 10.000 meter, wil zich vanaf 2016 richten op een carrière na de sport, onder meer op het gebied van bouwkunde en zijn ambassadeurschap voor Blessed Generation.

Schaatser Bob de Jong neemt na dit seizoen afscheid (Pro Shots/Henk Jan Dijks)
Schaatser Bob de Jong neemt na dit seizoen afscheid (Pro Shots/Henk Jan Dijks)