Aziatische MMO Blade & Soul in de winter naar Europa

NCSOFT heeft aangekondigd dat Blade & Soul aankomende winter wordt gelanceerd in Europa en Noord-Amerika. Blade & Soul speelt zich af in een Aziatische, mythologische wereld. In deze wereld staan snelle martial arts-gevechten in een Verre Oosten centraal in een MMO. Sinds de lancering in Azië medio 2012 heeft het daar miljoenen spelers aangetrokken uit Zuid-Korea, China, Taiwan en Japan, als een van de drukker gespeelde MMORPG's wereldwijd.

In de game moeten spelers vechten om de dood van hun gevallen meester te wreken in een klassieke Wuxia verhaallijn. Wuxia, wat letterlijk 'martial held' betekent, is een breed genre binnen de Chinese fictie over de avonturen van martial artists in het aloude China. 

De game probeert wat anders dan de gebruikelijke MMO's, met op actie gebaseerde gevechten met ability combos en een flexibele rollen-systeem waardoor healers niet vereist zijn. Het geeft spelers ook bewegingsvrijheid en mogelijkheden in de game-wereld, met personages die over de bergen springen en door de lucht vliegen.

De eerste Blade & Soul livestream staat gepland voor donderdag 21 mei om 19:00 uur op Twitch. Van alle gamers die zich inschrijven via de website, worden een aantal geselecteerd die toegang krijgen tot de gesloten bèta. Deze bèta staat gepland voor de herfst van 2015 in Europa en Noord-Amerika. Bij de lancering zal de westerse versie van Blade & Soul gelokaliseerd zijn in het Engels, Duits en Frans inclusief de voice-overs. Aanvullende informatie over het business model wordt deze zomer onthuld.