Noord-Korea executeert minister van Defensie om dutje

De Noord-Koreaanse minister van Defensie is geëxecuteerd omdat hij ontrouw was aan de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Hij zou in slaap zijn gevallen tijdens een militair evenement waarbij de leider ook aanwezig was, meldden Zuid-Koreaanse inlichtingendiensten woensdag.

Minister Hyon Yong-chol werd ontslagen nadat op camerabeelden was te zien dat hij even wegdoezelde. Na zijn ontslag werd hij ter dood gebracht door een vuurpeloton met een luchtafweerkanon, onder toeziend oog van honderden mensen, schrijft het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap.

De Noord-Koreaanse regering werd woensdag op de hoogte gebracht van de executie van Hyon op 30 april. Hij was sinds 2012 minister van Defensie.

Ambtenaren en ministers laten ombrengen schijnt een hobby van de 'Geweldige Leider' Kim Jong-un te zijn. De dictator liet in 2013 zelfs zijn eigen oom en een aantal van diens medewerkers executeren omdat de man 'corrupt' zou zijn. Kim Jung-un is de leider van het communistische land sinds de dood van zijn vader Kim Jong-il in december 2011.