Bier maakt knap!

Goed nieuws voor Fok!kers die normaal gesproken te verlegen zijn om van hun zolderkamer af te komen om iemand van het andere geslacht in real life te ontmoetten. Een Britse studie heeft namelijk uitgewezen dat het achterover klappen van een paar biertjes ervoor zorgt dat je er aantrekkelijker uit gaat zien.

Dat andersom ook het geval is, was al eerder aangetoond met een ander belangrijk wetenschappelijk open deuronderzoek. Wakker worden na een one night stand, kijken wat er naast je ligt en beseffen dat je de avond daarvoor inderdaad behoorlijk bezopen was, zullen sommige Fok!kers met enige seksuele ervaring wellicht wel herkennen.

Maar ook het drinken van bier zorgt ervoor dat je er aantrekkelijker uitziet. En dan niet zoveel alcohol naar binnen trappen dat je spontaan alleen nog maar Portugees kan praten, natuurlijk. Licht aangeschoten zijn werkt het beste.

Het leuke van drank is namelijk dat de bloedvaten iets verwijd worden, waardoor je gezicht een lichte blos krijgt. Dat wordt als gezond en aantrekkelijk ervaren. Tevens zorgt de alcohol voor een ontspannen aanzicht. Dat schijnt ook niet tegen te werken.

Het onderzoek is uitgevoerd door de Universiteit van Bristol. 40 studenten kregen de opdracht om bier te drinken, tijdens het proces werden af en toe foto's van de proefkonijnen gemaakt. Naderhand beoordeelden nuchtere proefpersonen de foto's. De plaatjes waarop de studenten in licht beschonken toestand te bewonderen waren, kwamen als meest aantrekkelijk uit de bus. Wanneer de slachtoffers meer goddelijk vocht naar binnen werkten, daalde de aantrekkelijkheidsfactor.