PSV haalt jeugdinternational Laros Duarte

Laros Duarte speelt per 1 juli in het shirt van PSV. De middenvelder komt over van Sparta Rotterdam en zette donderdagavond zijn handtekening onder een driejarig contract.

Dit meldt het digitale thuis van de koploper in de Eredivisie. Art Langeler, hoofd opleidingen van PSV, kondigde het al aan: PSV gaat komende tijd veel meer rondstruinen op de Nederlandse velden. Op zoek naar de grootste talenten, om ze vervolgens aan zich te binden. Het binnenhalen van Duarte is een eerste succesje.

"Laros is een heel talentvolle jongen, die we al een tijd volgen", meldde technisch manager Marcel Brands net nadat Duarte zijn krabbel had gezet. "We zijn heel blij dat we hem naar PSV hebben kunnen halen. Hij is een middenvelder met veel potentie." Duarte zal aansluiten bij Jong PSV.

Duarte genoot zijn jeugdopleiding bij Sparta Rotterdam. Anderhalf jaar geleden contracteerde Sparta de Nederlandse jeugdinternational. Tot een debuut in Rotterdam kwam het nog niet. Leros maakte dit seizoen zijn minuten bij Sparta onder 19. Hij is overigens geen broer van sc Heerenveen-speler Lerin Duarte.

Volgens het Eindhovens Dagblad hangt er nog een succesje in de lucht. De lokale krant meldt dat PSV op korte termijn bekend zal maken dat Dante Rigo een cotnract heeft getekend. De club zou in hoofdlijnen een akkoord hebben bereikt met het talent, dat ook in de belangstelling stond van buitenlandse topclubs.