Facebook gaat accounts binnen zonder wachtwoord

Een Fin die een bezoekje bracht aan het Facebookkantoor in Los Angeles voor zakelijk advies kwam erachter dat werknemers van Facebook wel erg veel mogelijkheden op de site hebben. Zonder wachtwoord kon een Facebook-medewerker zijn account laten zien, zoals hij dat zelf ook ziet als hij inlogt.

De man heeft hier vervolgens melding van gemaakt op Facebook zelf. Hij maakt zich zorgen, de man zegt: "Hoe weten gebruikers zeker dat er niet is ingelogd op hun profiel door Facebook zelf en zijn hier wel regels voor?"

Facebook heeft gereageerd op het bericht en bevestigde dat het personeel toegang heeft tot alle accounts. Volgens het bedrijf zijn er regels om te zorgen dat machtsmisbruik wordt voorkomen. Zo zou het bedrijf streng optreden tegen werknemers die misbruik maken van deze mogelijkheid en zou de mogelijkheid alleen gebruikt mogen worden voor het oplossen van problemen, bijvoorbeeld het vinden van bugs.

Als blijkt dat een werknemer de regels overtreedt, dan wordt hij direct ontslagen. Of deze regels ook echt nageleefd worden, is niet onderzocht, dus voorlopig zullen mensen Facebook op zijn woord moeten geloven.