Curatele Formule 1-team Marussia opgeheven

Het voormalige Formule 1-team Marussia staat niet langer onder curatele, zo is bekendgemaakt. Er zijn nieuwe investeerders gevonden waardoor een doorstart onder de oorspronkelijke naam Manor F1 mogelijk is geworden. Met de schuldeisers is een regeling getroffen.

Toch is nog niet helemaal zeker of Manor deel kan nemen aan het nieuwe Formule 1-seizoen. Allereerst moet de renstal de bolides gereed zien te krijgen voor de Grand Prix van Australië half maart. Ferrari is in ieder geval bereid om de motoren weer te gaan leveren.

Naast het gereed krijgen van de auto moet het team toestemming krijgen om met de 2014-auto te mogen racen tijdens de eerste races van het seizoen. Vorige week werd deze toestemming nog geblokkeerd door onder meer Force India omdat de plannen van Manor niet duidelijk waren. Dat team stelde op haar beurt dat ze niet gevraagd waren om een presentatie aan de Formula One Strategy Group te geven.

Als de toestemming er komt zal het team de 2014-auto slechts een aantal races in mogen zetten, waarna een aan de regels van dit jaar aangepaste auto het over zal nemen. Is er geen toestemming dan zal Manor voor de race in Bahrein (19 april) met een 2015-auto op de proppen moeten gaan komen.