Overmars geeft toe: "Vermeer was té goedkoop"

De supporters van Ajax riepen het al vanaf het eerste moment, maar nu heeft ook Marc Overmars het toegegeven: Kenneth Vermeer is voor te weinig geld aan Feyenoord verkocht. Dit meldt Ajax Showtime vandaag op de website.

Overmars deed deze uitspraak tijdens de aandeelhoudersvergadering van Ajax. De technisch directeur van Ajax deed Vermeer afgelopen zomer de belofte dat hij voor een habbekrats, één miljoen euro, naar een andere club mocht vertrekken. De Amsterdammers deden deze geste, vanwege de professionele houding van de keeper. Ook wordt Vermeer als kind van de club gezien.

Winny Haatrecht, zaakwaarnemer van Vermeer, maakte vervolgens gebruik van de belofte van Overmars en sloot een persoonlijk akkoord met Feyenoord. Toen de deal al beklonken was, brachten beide partijen Ajax op de hoogte.

Overmars kon vervolgens niet anders dan instemmen met de deal, aangezien de belofte al aan Vermeer was gedaan. Dit leidde uiteindelijk tot de nodige frustratie bij de achterban en ook trainer Frank de Boer was niet gelukkig met de keuze.