Hahn: "Niet netjes van Feyenoord"

Warner Hahn wisselde deze zomer twee keer van werkgever. De manier waarop Feyenoord met hem omging verdient volgens de talentvolle doelman geen schoonheidsprijs. Hahn, die donderdagavond nog onder de lat stond toen Jong Oranje in Deventer met 1-0 verloor van Jong Georgië, verliet FC Dordrecht na een sterk seizoen voor Feyenoord.

In Rotterdam dolf hij het onderspit in de concurrentiestrijd met Erwin Mulder. Tot zijn verbazing slonken zijn speelkansen in de slotdagen van de transferperiode nog meer, toen Feyenoord zich verzekerde van de diensten van Kenneth Vermeer. "Het is niet netjes hoe dat allemaal gegaan is", zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dat had wel anders gekund."

Hahn voelde niets voor een rol als derde doelman, en ook de mogelijkheid om naar Excelsior over te stappen kon hem niet bekoren. Op de valreep meldde PEC Zwolle zich, en verhuisde hij naar Zwolle.

"Voor mij heeft het natuurlijk geen zin om derde keeper te worden", legt hij uit. "Volgens mij hadden ze me al bij Excelsior gestald, voordat ik zelf op de hoogte was van de komst van Vermeer. Maar ik wil graag zelf de regie houden."

Ofschoon hij had gehoopt op een plek onder de lat bij Feyenoord is Hahn content met PEC als nieuwe club. In Zwolle is hij de opvolger van de naar Ajax vertrokken Diederik Boer. "Ik ben blij dat ik nu bij een mooie club eerste keeper wordt."