Bommelding: FBI jaagt op pesters Sony

Blijkbaar ging de DDoS-aanval Lizard Squad niet ver genoeg. Ze hebben via Twitter een bommelding gedaan over het vliegtuig waar de president van Sony Online Entertainment inzat. De FBI neemt dit hoog op. Volgens FamedGod zit Lizard Squad niet eens achter de DDoS-aanval, maar hijzelf.

John Smedley, president van Sony Online Entertainment, was onderweg van Dallas naar San Diego en twitterde dat. Even later werd zijn vliegtuig omgeleid naar Phoenix vanwege een dreigtweet van Lizard Squad. De FBI vindt dit geen humor en is een onderzoek gestart.

dreiging

Smedley

Gisteren heeft Lizard Squad op Twitter de verantwoordelijkheid opgeëist van de DDoS-aanval op onder andere PlayStation Network, Blizzard en Riot Games. Blijkbaar was dit onterecht. Degene de hierachter zit noemt zichzelf, bescheiden als hij is, FamedGod. Hij heeft gegevens over de leden van Lizard Squad op Twitter gezet. FamedGod heeft ook het IRC-kanaal van Lizard Squad uitgeschakeld. Lizard Squad zou opereren vanuit Rusland. Een lid van Anonymous genaamd Ghost heeft het Twitteraccount van Lizard Squad gehackt.

hack twitter

FamedGod zegt zelf dat hij de DDoS heeft gedaan om een kwetsbaarheid in het veiligheidsbeleid van Sony bloot te leggen. Hij bereidt nu een aanval op Microsoft en Xbox voor, ondanks dat Microsoft de boel beter op orde heeft.

Bewijs

IP