Politie zoekt foto's bootongeval Vinkeveen

De politie is op zoek naar beeldmateriaal van de boten die zaterdagavond betrokken waren bij een fataal ongeval op de Vinkeveense plassen. Het gaat om beeldmateriaal dat voor, tijdens of vlak na de crash is gemaakt. Met de beelden hoopt de politie een beter beeld te krijgen van het ongeluk waarbij twee opvarenden om het leven kwamen.

De politie probeert een beter beeld van het fatale ongeluk te krijgen. Getuigen wordt opgeroepen zich te melden. Bij het ongeluk voer een speedboot in op een sloep met vier opvarenden, waarbij twee mannen om het leven kwamen. De schipper van de speedboot is na het incident doorgevaren, maar zit sinds zondag vast op verdenking van doodslag.

De rechter-commissaris verwierp woensdag het verzoek van het Openbaar Ministerie om de bestuurder uit Oosterveen langer vast te houden. Het OM verdenkt de man van doodslag en vocht de beslissing aan. De raadkamer van de rechtbank in Utrecht besluit vrijdag om 10.00 uur of de 49-jarige bestuurder langer blijft vastzitten of niet. Vier andere verdachten zijn inmiddels vrijgelaten.