Noordanus ziet geen schade door homowijkhoax

Tilburg heeft geen schade opgelopen door de rol die de stad heeft gespeeld in de grap over de homowijk Gay Village. Dat meldt BN De Stem op basis van uitspraken die burgemeester Peter Noordanus maandagochtend deed tijdens een raadsvergadering.

"Dat lijkt me wat overdreven", zei Noordanus op vragen van Linda Oerlemans van de partij Voor Tilburg. Wel gaf hij wederom aan dat hij het vervelend vindt dat hij de pers en burgers op het verkeerde been heeft gezet.

Noordanus stelde dat het grootste deel van het stadsbestuur informeel op de hoogte was van de hoax, maar dat alleen hijzelf een rol heeft gespeeld. Diverse media zijn verbolgen over de actie. Onder meer de hoofdredacties van NOS, NRC Handelsblad en Novum Nieuws stuurden de burgemeester een brief.

Noordanus heeft besloten te reageren op de brief van de mediabedrijven en hen uit te nodigen voor een gesprek. "En daar is het dan wel klaar mee", stelde de burgemeester volgens Omroep Brabant.

Een projectontwikkelaar kondigde woensdag aan in Tilburg een omheinde homowijk op te zetten. De gemeente zei op de site van het project het initiatief te steunen, wat leidde tot verontwaardigde reacties, onder meer van homobelangenorganisatie COC Nederland. 's Avonds bleek dat het een promotiestunt was van Stichting Roze Maandag, de homodag van de Tilburgse kermis.