Verstappen wint ook tweede race in Spa-Francorchamps

Max Verstappen heeft op het circuit van Spa-Francorchamps voor een dubbelslag gezorgd door ook de tweede race te winnen. Eerder op zaterdag was hij in race één al de beste. Het is voor de zestienjarige Nederlander al de derde overwinning van het seizoen.

Verstappen mocht net als in de eerste race van de tweede plaats vertrekken. De poleposition was voor de Amerikaan Gustavo Menezes, maar hij kon daar nog niet één volle ronde van genieten. Aan het eind van de eerste ronde maakte hij een fout, waardoor Verstappen er voorbij kon.

Vervolgens probeerde Esteban Ocon de Nederlander in te halen, maar dat leverde voor de Fransman geen succes op. Na negen ronden lag Verstappen op kop, met alleen Ocon die hem kon volgen. Op dat moment vond er een zware crash plaats Félix Serrallés uit Puerto Rico, waardoor de safety car de baan op werd gestuurd.

Bij de herstart kende Verstappen geen probleem, maar aan het eind van het lange rechte stuk probeerde Ocon uit zijn slipstream te komen. De Nederlander verdedigde zijn positie echter met hand en tand en wist de leiding vast te houden. Ocon slaagde er vervolgens niet meer in om met een serieuze aanval te komen en dus was de tweede overwinning van de dag een feit voor de Limburger.

In het kampioenschap stijgt Verstappen naar de vierde plek. Hij haalt de Italiaan Antonio Fuoco in, die zijn race al na één ronde moest staken. Ook Lukas Auer, de nummer drie in het kampioenschap, haalde de finish niet. Ocon blijft ruim aan de leiding.