BBC ontslaat dj om liedje met n-woord

De BBC heeft radio-dj David Lowe ontslagen omdat hij een liedje draaide met het woord 'nigger' erin. De 68-jarige Lowe beweert dat hij niet wist dat het woord in het liedje voorkwam, schrijft de BBC. Eerder deze maand werd BBC-presentator Jeremy Clarkson net niet de laan uitgestuurd na vermeend gebruik van het woord.

Het gaat om het liedje The Sun Has Got His Hat On uit 1932. Nadat een luisteraar had geklaagd over de songtekst, werd Lowe ontslagen. De dj, die al ruim dertig jaar voor BBC Radio Devon werkte, heeft zijn excuses aangeboden en zegt dat het een onschuldige vergissing was.

De BBC heeft inmiddels spijt van het ontslag en heeft de dj, een freelancer, zijn functie weer aangeboden. Lowe heeft echter laten weten dat de hele procedure 'een stressgerelateerde klacht heeft verergerd' en dat hij bedankt voor de eer.

Clarkson werd berispt vanwege het mompelen van een woord dat wel erg op 'nigger' leek tijdens het opzeggen van een rijmpje. Het fragment dook op op de site van de boulevardkrant The Mirror. Die opnames waren echter nooit bedoeld om uitgezonden te worden.