KNSB: meer tijd nodig voor Icedôme

Schaatsbond KNSB heeft meer tijd nodig om tot een uitwerking te komen van de plannen voor de topsportlocatie Icedôme in Almere. Vandaag heeft de bond een brief gestuurd aan hun ledenraad en de voorzitters van de schaatsgewesten. Deze brief is in handen gevallen van Omrop Fryslân.

Voorlichter Huub Snoep zegt in het schrijven dat het eerder een kwestie van dagen dan van maanden is dat er meer nieuws komt. "De oorspronkelijke planning was om daar zes maanden voor te nemen. Jullie merken dat we daarvoor wat meer tijd nodig hebben. Zowel een 'ja' of een 'nee' vraagt een juridische onderbouwing. Het is van belang dat we daar zorgvuldig mee omgaan."

De brief van de KNSB betekent dat er binnenkort duidelijkheid zal zijn of de Icedôme in Almere gebouwd zal kunnen worden of dat de plannen van Folkert Buiter een luchtkasteel in de polder blijken te zijn, zoals in de afgelopen dagen uit diverse berichtgeving op te maken viel. Concurrenten Thialf in Heerenveen en Transportium in Zoetermeer zijn in ieder geval van plan de handen ineen te slaan en staan te trappelen om de topsportlocatie over te nemen.