Coinye-makers dromen van excuses Kanye West

De Nederlandse student Robbie Hontelé hoopt dat Kanye West zijn excuses aanbiedt. Hontelé is een van de mensen die door de rapper is aangeklaagd vanwege de Coinye-munt. "Het droomscenario is dat Kanye West wordt veroordeeld tot een excuses en een liedje zingen", zegt Hontelé voor de camera van Novum Nieuws.

De kans dat West door het stof gaat en een serenade brengt is volgens Hontelé nihil. "Dat gaat nooit gebeuren." De 24-jarige student vindt het overdreven dat de rapper naar de rechter is gestapt. "Ik vind dat iemand met een dikke portemonnee het niet voor elkaar moet krijgen om een digitale munt te slopen in een rechtszaal."

Hontelé kreeg vorige week een e-mail van de advocaten van West met het verzoek per direct te stoppen met de Coinye. De 36-jarige rapper is van mening dat de bedenkers van de digitale munt, waarop een vis te zien is die op West lijkt, inbreuk plegen op zijn merknaam. Echt druk over de eis maakt Hontelé zich nog niet. "Een advocaat in Nederland gaat zien of de e-mails genoeg zijn om mij voor de rechter te slepen."

De rechtszaak, die ook internationaal speelt, staat volgens de Nederlander nog in de kinderschoenen. "Bitcoins zijn voor iedereen nieuw. Dus voorlopig maak ik me nog niet echt zorgen", zegt Hontelé over de digitale munt waarop de Coinye is gebaseerd.

Aan terugtrekken denkt de student al helemaal niet. "Mijn naam is eraan verbonden, dus ik kan net zo goed blijven om het af te maken." Als een rechter de Coinye verbiedt, is dat volgens Hontelé een schande. "Het zou heel slecht zijn voor het netwerk, het systeem en het vertrouwen van de gebruikers van digitale munten."