'Dark Souls net zo gevaarlijk als GTA en Call of Duty'

Er is in Amerika weer een seriemoordenaar gelinkt aan een videogame. Dit keer geen game waarin je met geweren schiet, maar een rpg. Dark Souls is een duistere rpg waar veel hardcore gamers fan van zijn vanwege de hoge moeilijkheidsgraad.

In een nieuwsitem van FOX News wordt de bekentenis van Miranda Barbour, die beweert meer dan 22 moorden te hebben gepleegd, in twijfel getrokken. De negentienjarige Barbour zit samen met haar vriend vast op verdenking van één moord, een 42-jarige man die ze via Craigslist hadden uitgenodigd, maar van de overige moorden is geen bewijs.

Zelf geeft ze aan al sinds haar dertiende verschillende mensen te hebben omgebracht. Redenen waarom Barbour zou moorden, of het verzinnen ervan, zijn er op dit moment nog niet. Wel geeft FOX aan dat ze enorme fan is van de rpg Dark Souls:

"We weten dat ze fan is van de fantasy game genaamd Dark Souls. Deze game is een zeer donkere, met dood beladen game voor PlayStation en andere platformen waar moord nadrukkelijk aanwezig is."

Wat er allemaal waar van blijkt te zijn moet nog blijken. Ondertussen is Namco, uitgever van Dark Souls, bezig met het voorbereiden van de release van Dark Souls II, het vervolg op Dark Souls dat in maart verkrijgbaar is. Vandaag verscheen er bijvoorbeeld een nieuwe trailer van de game. Toeval?