Winter lijkt nu echt aanstaande

De kans is groot dat een deel van Nederland vanaf dit weekeinde met winters weer te maken krijgt. De temperaturen in het noordoosten van het land duikelen naar beneden en ook de eerste serieuze sneeuwbuien van de winter zijn in aantocht. Het KNMI heeft voor zaterdagavond code geel afgekondigd.

In de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland kan vijf tot tien centimeter sneeuw blijven liggen. Verder naar het westen smelt de sneeuw snel weer weg. De westelijke provincies krijgen alleen met regen te maken.

Volgens Weerplaza wint de kou vrijdagnacht terrein en gaat het in het noorden en oosten vriezen. Op de koudste plekken zelfs is met -5 graden zelfs matige vorst mogelijk. Zaterdag komt de temperatuur in het noordoosten nauwelijks boven het vriespunt. In de rest van het land wordt het 2 tot 5 graden.

De winter verloopt tot nu toe te warm. Van ijs en sneeuw is in tegenstelling tot voorgaande jaren nog geen sprake geweest. In de afgelopen weken leek er kouder weer in aantocht maar zette het winterweer uiteindelijk niet door.