Kanye: domme mensen staan Utopia in de weg

Kanye West denkt dat onwetende mensen een Utopia belemmeren. "Ik geloof dat een Utopia mogelijk is, maar we worden geleid door smaakloze, domme en politieke mensen", zei de rapper zondag tijdens een lezing op de prestigieuze Amerikaanse universiteit Harvard.

West denkt dat de toekomstige ontwerpers van de ontwerpfaculteit die hij toesprak de wereld kunnen veranderen. "Ik geloof dat design de wereld kan redden." West vertelde tijdens de toespraak, waarvan een van de studenten een filmpje op Facebook plaatste, ook over zijn ontwerpbureau Donda, dat hij naar zijn moeder vernoemde.

Kim Kardashian, de verloofde van West, was ook bij de lezing aanwezig. "Mijn schatje geeft een toespraak", schreef ze bij een foto van Kanye met de studenten die ze op Instagram plaatste.

Harvard is een van de meest toonaangevende universiteiten ter wereld, en bracht meerdere Nobelprijswinnaars voort. Kanye sprak op de Harvard Graduate School of Design waar studenten een masterstudie kunnen volgen of kunnen promoveren in verschillende creatieve vakken.