Lekker rappen met Jezus

Kanye West heeft zaterdagavond het podium gedeeld met niemand minder dan Jezus. De rapper trapte in Seattle zijn Yeezus-tournee af met een show die in het teken stond van allerlei christelijke symboliek. Klap op de vuurpijl was een Jezus-imitator.

"Witte Jezus, bent u het?", vroeg West met kinderlijke blijheid, tegen het einde van zijn show. "Ik heb je gezocht", liet hij 'Jezus' weten, waarop een bebaarde man in een wit gewaad meldde dat hij altijd aanwezig was, schrijft het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone.

West had voor zijn onderonsje met Jezus in ruim twee uur tijd zijn complete nieuwe plaat Yeezus afgewerkt, plus nog een flink aantal hits van zijn vorige platen. Met de muziek, vier kostuumwisselingen, twaalf danseressen, en een podium met een bijna twintig meter hoge berg verbeeldde de rapper zijn zoektocht naar een hogere macht.

West en zijn twaalf vrouwelijke discipelen sloten af met een buiging, terwijl de Messias zich naar de top van de berg begaf. Het refrein van de track On Sight - 'U geeft ons wat we nodig hebben, terwijl het misschien niet is wat we willen' - galmde ondertussen in herhaling op de achtergrond.