Benno L. nog twee maanden in gevangenis

De veroordeelde pedofiel Benno L. moet nog twee maanden in de gevangenis doorbrengen. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch vrijdag bepaald, meldt Omroep Brabant. Justitie had zes maanden geëist tegen L. voor het schenden van voorwaarden van zijn voorwaardelijke vrijlating, maar van de rechtbank moet hij negentig dagen zitten. L. zit sinds begin oktober vast.

Volgens justitie heeft L. diverse sollicitaties en zijn verblijfplaats niet goed doorgegeven. De voormalig zwemleraar werkte niet mee aan een intake voor een behandeling en overtrad de regels rondom zijn elektronische enkelband, waardoor hij een paar uur buiten bereik was. Daarvoor kan hij volgens de rechtbank in Den Bosch echter niet verantwoordelijk worden gehouden.

Benno L. kreeg in hoger beroep in 2011 zes jaar celstraf opgelegd voor het seksueel misbruiken van veelal gehandicapte kinderen aan wie hij zwemles gaf. Na het uitzitten van twee derde van zijn straf werd hij in juni voorwaardelijk in vrijheid gesteld. Hij werd begin oktober weer aangehouden voor het overtreden van de bijzondere voorwaarden.