Ook vrouwen staren naar dikke tieten

Voortaan hoef je geen tasje meer in je nek te krijgen als je iets te lang naar een mooie voorgevel staart. Vrouwen kijken namelijk net zoveel naar grote tieten als mannen. Dit is gebleken uit wetenschappelijk onderzoek.

De onderzoekers hebben 36 mannen en 29 vrouwen weten te strikken om deel te nemen aan dit wetenschappelijk experiment. Zij moesten naar foto's kijken van tien verschillende vrouwen. Aan het ene kiekje was niet geknutseld, terwijl bij een ander plaatje de prammen waren vergroot. Bij een derde foto was de jongedame in kwestie juist tengerder gemaakt.

"Toen aan de deelnemers werd gevraagd naar de verschijning te kijken, keken zowel de mannen als de vrouwen het langst naar de vergrote lichaamsdelen", laat Dr Sarah Gervais weten. "Met name de taille en de borsten wisten de aandacht het langst vast te houden. Naar het gezicht werd juist veel minder lang gekeken."

Volgens Gervais kijken mannen het liefst naar iets vollere vrouwen omdat vrouwen met brede heupen beter kinderen kunnen baren. Vrouwen kijken juist naar andere vrouwen om hen te vergelijken met zichzelf.