Frans Bauer wil meer Nederlandse muziek op radio

Frans Bauer wil een quotumregeling voor Nederlandse muziek op de radio. "Dat is goed om de elitekeuzes uit te sluiten zodat deze muziek ook onderdeel wordt van de bevolking", zegt de zanger tegen muziekwebsite Face Culture.

In Frankrijk verplichten ze radiostations al jaren om veertig procent Franse muziek te draaien. Bauer denkt dat het een goed idee is om dat ook in Nederland te doen. "Als je kijkt naar de huidige tendens dan zie je dat het Nederlandse lied enorm leeft. Landelijk zie je dat heel veel zenders traditiegetrouw deze muziek een beetje ontwijken."

De 39-jarige zanger vindt dat het door het gebrek aan airplay moeilijk is voor Nederlandse artiesten om hoog in de hitlijsten te komen. "Dat is eigenlijk de grootste uitdaging. Niet alleen voor mijzelf, maar ook om voor al die andere levensliedzangers die nu nog in de wieg liggen."

Bauer zou zich graag willen inzetten voor een quotumregeling voor Nederlandse muziek. "Het is toch wel belangrijk voor de hele muziekbranche die betrokken is bij het produceren op vaderlandse bodem", legt de zanger zijn motivatie uit. "Als ik diegene ben die daar de vlag voor moet dragen dan zal ik dat niet laten."