Vrijuit na doden verkrachter dochter

Een Texaanse rechtbank heeft vorige week het enige juiste vonnis geveld omtrent de man die de verkrachter van zijn vijfjarige dochter heeft doodgeslagen. De 23-jarige man is namelijk vrijgesproken.

De beste man, wiens naam in verband met de privacy van het meisje niet wordt vrijgegeven, hoorde op 9 juni hoe zijn dochtertje hartverscheurend om haar vader riep. Hij rende naar de plek waarvandaan het geschreeuw kwam, en zag hoe zijn meisje in een verlaten schuur door Jesus Mora Flores werd verkracht.

De vader bedacht zich geen moment, en gaf als een ware Chuck Norris de verkrachter een paar klappen waar de honden geen brood van lusten. De verkrachter verloor het bewustzijn. Toen de baas zich ervan had vergewist dat zijn dochter veilig was, belde hij het alarmnummer. De hulpdiensten troffen Flores later morsdood aan met zijn broek en onderbroek van zijn kont.

Het meisje werd naar het ziekenhuis vervoerd, waar werd vastgesteld dat ze inderdaad was verkracht. Haar vader is vrijgesproken op alle gronden. Volgens een Texaanse wet is dodelijk geweld toegestaan om seksueel geweld te stoppen. Helaas kent Nederland een dergelijke wet niet, en worden in gevallen van eigenrichting zeer zware straffen uitgedeeld.