Kalezic waarschuwt PSV voor Zulte-Waregem

Darije Kalezic is momenteel trainer van Jong PSV, maar was in het verleden hoofdtrainer bij SV ZUlte-Waregem, de tegenstander van de Eindhovenaren in de Champions League.

Kalezic stond in 2011 enkele maanden voor de groep bij Zulte, maar moest vertrekken toen de resultaten tegenvielen. De club koos er toen voor om verder te gaan met oud-trainer Francky Dury en niet zonder succes: afgelopen jaar werd de voorronde van de Champions League bereikt door een tweede plaats in de Jupiler Pro League.

In die voorronde komt Zulte PSV tegen. Kalezic kent de kracht van de Belgische club en waarschuwt zijn huidige werkgever dan ook. 'PSV moet, Zulte mag. Maar het is de nummer twee van Nederland tegen de nummer twee van België, dan mag je als PSV zijnde niet zomaar roepen dat je topfavoriet bent", aldus Kalezic tegen ANP.

Met name het feit dat PSV veel nieuwe spelers moet inpassen is een nadeel, denkt Kalezic. "Pas op, PSV heeft veel mutaties in de selectie terwijl er bij Zulte nauwelijks veranderingen zijn. En ze hebben niet voor niets tot in de laatste wedstrijd meegedaan om de Belgische titel. PSV mag er niet te makkelijk over denken."