Komkommers 300% duurder in Saoedi-Arabië

De gemiddelde Saoedi leest Djeez' nieuwsberichten trouw. Dat blijkt wel uit nieuws dat vandaag uit de grochten van Djedda sijpelde. Hoewel er in de zomer altijd een tekort is aan komkommers en daardoor de prijs omhoog schiet, is in Saoedi-Arabië dit jaar een komkommer tot 300% duurder dan normaal.

In Djedda kost een kilo aan komkommers tien Riyal (twee euro), Riyad meldt acht Riyal (€1,75), Dammam negen. Een komkommer weegt ongeveer een halve kilo. Waar de Arabieren normaal een gifgroene genotsknots kunnen aanschaffen voor 33 eurocent, betalen ze nu dus een euro per stuk.

De Arabieren hebben de komkommeroogst flink opgeschroefd om de gestegen vraag aan te kunnen. Een Pakistaanse huisvrouw in Djedda, Bushra Bajwa genaamd, reageert desgevraagd, dat 'we vroeger komkommers kochten zonder erover na te denken, maar nu met die idiote prijzen denk je wel twee keer na voor je zelfs de normaalse boodschappen koopt.'

Behalve cosmetische, seksuele en hittegerelateerde komkommerverkoop is er sinds woensdag sprake van een religieuze verkoopstijging: opnieuw is niet bekend hoeveel Djeez' nieuws ermee te maken heeft gehad, maar sinds de Ramadan begon werden er driemaal zoveel komkommers verkocht.