Amerikanen destilleren komkommerwodka

Waar FOK! eerder al schreef over het nieuwe Canadese komkommerbier, kunnen liefhebbers van sterke drank nu ook hun hart ophalen aan een nieuw komkommerbrouwsel van dit keer Amerikaanse makelij. Het goedje wordt in Minnesota gedestilleerd.

De Phillips-distilleerderij in Minneapolis kondigde deze week aan dat zij wodka met komkommersmaak heeft toegevoegd aan haar bestaande assortiment van 'Prairie Origin'-wodka's.

In 2008 ging Phillips een samenwerkingsverband aan met meer dan 900 Minnesotaanse boeren, die allemaal aandeelhouder in het project zijn.

De 'Prairie Origin'-lijn is het resultaat van deze samenwerking. Phillips-directeur en CEO Pedro Caceres geeft aan: "Het idee erachter is om middels een duurzaam productieproces drank van hoge kwaliteit te destilleren en tegelijkertijd de Minnesotaanse boeren te steunen.

Komkommerwodka is niet de eerste vreemde smaak waar de distilleerderij mee komt. Eerder introduceerden zij al een 'candy bar-flavored' wodka. Sinds eind vorig jaar kunnen ook Europeanen van de Phillips-wodka genieten: het bedrijf heeft haar verkoopactiviteiten naar Spanje uitgebreid.