Anouk met single en album op nummer 1

Anouk voert zowel de single- als de albumlijst aan. De 38-jarige zangeres, die vorige week negende werd in de finale van het Eurovisie Songfestival, komt deze week met Sad Singalong Songs binnen op de eerste plaats van de Album Top 100.

Haar single Birds gaat sinds vorige week aan kop in de Single Top 100. Het nummer, waarmee Anouk Nederland voor het eerst sinds 2004 een finaleplek bezorgde op het Songfestival, staat inmiddels al elf weken in de lijst. Birds kwam in maart binnen op de tweede plaats en viel in de weken daarna terug.

Pharrell Williams staat net als vorige week op de tweede en derde plek in de hitlijst met populairste singles. Get Lucky, een samenwerking met Daft Punk, stijgt naar de tweede plek. Het liedje wisselt van plek met Blurred Lines, waarvoor Williams samenwerkte met Robin Thicke.

Met de cd Sad Singalong Songs stoot Anouk Caro Emerald van de eerste plek. Het album The Shocking Miss Emerald zakt naar de derde positie. Daft Punk komt nieuw binnen op de tweede plaats met Random Access Memories.