[Play-offs] Uitslag MVV - FC Volendam

FC Volendam heeft uit bij MVV Maastricht met 0-1 gewonnen. De nummer twee uit de Jupiler League bewees zichzelf in Limburg een goede dienst. Volendam werd naar de play-offs verwezen nadat het op de laatste speeldag van de Jupiler League het kampioenschap verspeelde. SC Cambuur ging er toen in extremis met de landstitel vandoor.

In een tamelijk gelijkwaardige eerste helft viel de grootste mogelijkheid te noteren voor de thuisploeg. Aanvaller Leroy Labylle schoot in minuut 32 tegen de paal. Afgezien van dat wapenfeit vielen er verder niet veel kansen te noteren. Na rust ontbrandde de wedstrijd in een heus gevecht. MVV drong aan, maar kon niet tot grote kansen komen.

Bij Volendam was het vooral Brandley Kuwas die voor gevaar stichtte. Hij dwong keeper Bram Castro na een zwabberend schot tot een ultieme redding. Diezelfde Kuwas was even later wel succesvol. Nadat Sjoerd Winkens zich verstapte en geblesseerd naar de grond ging, kon de jongeling vrij aanleggen voor de 0-1. Het droge schot, dat van zijn linkervoet kwam, dompelde de Maastrichtenaren in diepe rouw.

Na de voorsprong van Volendam probeerde de ploeg van René Trost nog een vuist te maken. Mark Veldmate was met zijn kopbal dan ook dicht bij de gelijkmaker. Doelman Sonny Stevens redde echter op fraaie wijze. Toch kwam MVV niet meer echt aan voetballen toe.

Door de uitzege van Volendam zit het in een zetel voor de return van komende zondag. Dan wordt in de toeristische trekpleister de terugwedstrijd gespeeld. MVV moet dan minimaal twee keer scoren om zonder verlengingen zicht te houden op de Eredivisie.