FBI ondervroeg verdachte aanslag Boston

De overleden verdachte van de aanslag op de marathon in Boston is twee jaar geleden ondervraagd door de Amerikaanse federale recherche FBI. De dienst kon toen niet bewijzen dat Tamerlan Tsjarnajevr banden had met extremisten, berichtte het Amerikaanse televisiestation CBS zaterdag.

De FBI zou inmiddels hebben toegegeven dat Tamerlan is verhoord. Dat gebeurde volgens CBS op verzoek van een 'buitenlandse overheid'.

Zijn broer, Dzjochar Tsarnajev, wist te ontsnappen na een hevig vuurgevecht met de politie waarin zijn 26-jarige broer Tamerlan het leven liet. De broers, etnische Tsjetsjenen, waren in het nauw gekomen nadat de FBI foto's van hen had verspreid waarop ze met rugzakken langs het publiek bij de eindstreep van de marathon van Boston liepen.

Volgens de politie was op beelden te zien hoe 'Verdachte nummer 2' - de man met de witte baseballpet achterstevoren op zijn hoofd - een tas achterliet op een van de twee plekken waar later een bom ontplofte. Door de explosies vielen drie doden en meer dan 170 gewonden.