Blik op de Weg stopt na 21 jaar

Blik op de Weg verdwijnt na 21 jaar van de televisie. Het verkeersprogramma, dat eerst werd uitgezonden door de NRCV en daarna naar de AVRO ging, kwam in 1991 voor het eerst op de buis en werd jarenlang gepresenteerd door Leo de Haas. Vorig jaar nam Frits Sissing zijn plaats in. De politie heeft de samenwerking opgezegd.

"Het is jammer dat er na 21 jaar een eind komt aan Blik op de Weg", zegt Fup Goudswaard, commercieel directeur van Leo de Haas Producties, tegen Novum Nieuws. "Nog steeds hebben we elke aflevering rond de een miljoen kijkers. Het is nooit leuk om een succesvol programma te moeten stoppen, maar we hebben begrip voor het standpunt van de politie." Met de komst van de Nationale Politie is gekozen voor een nieuw mediabeleid.

Goudswaard zegt ondertussen bezig te zijn met het ontwikkelen van een nieuw format voor de politie. "Hierbij komen meer disciplines binnen de politie aan de orde dan alleen de verkeershandhaving. Voor ons is dat een geweldige uitdaging en een blijk van vertrouwen."