Tieners langer vast voor beroven 9-jarig meisje

De vier tieners die vrijdag werden aangehouden voor de gewelddadige poging tot beroving van een 9-jarig meisje in Krimpen aan den IJssel blijven langer vastzitten. De rechter-commissaris van de rechtbank in Rotterdam heeft maandag besloten dat het viertal in ieder geval nog tien dagen mag worden vastgehouden, meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.

De periode van in bewaringstelling is korter dan de gebruikelijke veertien dagen. Dat komt omdat de rechter-commissaris 'nadrukkelijk' op de hoogte wil worden gehouden van de voortgang van het onderzoek, aldus de zegsvrouw van het OM. "Wat ons betreft is het in ieders belang dat zo snel mogelijk meer duidelijkheid komt", gaf de woordvoerder aan.

Er moeten nog wel een aantal onderzoekshandelingen worden verricht. Daarover wil de zegsvrouw niet verder uitweiden.

Het slachtoffer raakte woensdag ernstig gewond toen ze werd geslagen en op de grond werd gegooid door vier jongens, die geld van haar wilden hebben. Ze liep een zware hersenschudding en een bloeding in de hersenen op. De vier verdachten, van 16, 17, 17 en 18 jaar uit Krimpen aan den IJssel werden vrijdagochtend op een politiebureau aangehouden.