Ricciardo gaat vanaf nu vol in de aanval

Gisteren behaalde Daniel Ricciardo zijn eerste punten van het seizoen. In China kwam de Toro Rosso-coureur als zevende over de streep.

Ik ben erg blij met mijn eerste punten van het seizoen en ik kon daarmee ook laten zien dat het resultaat in de kwalificatie verdiend was. De vorige keer dat ik me zo goed kwalificeerde scoorde ik niet, dus ik wilde vandaag echt laten zien wat ik in mijn mars heb. Misschien had ik Massa op het einde nog kunnen pakken, en het is ook jammer dat we vroeg in de race onze neus moesten vervangen, maar ik ben erg blij met deze zevende plek. We hebben de afgelopen periode veel veranderingen in het personeel gehad en nu begint alles echt op zijn plaats te vallen. Ik verwacht dat we vanaf nu echt sterk kunnen presteren,” aldus de Australiër.

De andere Toro Rosso kwam hard in aanraking met de Red Bull van Mark Webber, Jean-Eric Vergne zegt er het volgende over: “Vanaf zijn positie had hij me sowieso niet kunnen pakken. Ik weet ook niet eens of het wel een inhaalpoging was. Helaas spinde ik door de impact en had ik daarna schade aan mijn vloer, waardoor ik ook flink wat neerwaartse druk verloor. Vanaf dat moment had ik geen goede race, maar dit weekend verliep sowieso al niet zo lekker. De auto is echter veel beter sinds Maleisië en dat heeft Daniel ook wel laten zien. Ik kijk dan ook met een positief gevoel uit naar de race in Bahrein.

De Fransman werd uiteindelijk twaalfde.