Meer geruchten over next-gen Xbox

Er zijn gisteren drie geruchten opgedoken over de nieuwe Xbox die Microsoft nog moet aankondigen. Xbox TV, toch niet en dan weer wel en toch weer niet always online en een verbeterde Kinect die je ogen en meerdere personen tegelijk monitort.

Xbox TV
Volgens een CV werkte een Microsoft ingenieur aan het resultaat van de overname door Microsoft van VideoSurf. Hiermee worden video's gecatalogiseerd en getagd door het scannen van audio-en visuele inhoud van video's zelf. Volgens de geruchten is Microsoft bezig met een tweede apparaat die meer weg heeft van een set-topbox die samenwerkt met de gameconsole en de kabelboer. Zo zou het zoeken en ook delen van video's een fluitje van een cent zijn, mensen hoeven zelf niet meer te taggen. De term xTV komt ook nog langs, hiermee zouden we bijvoorbeeld op onze Windows Tablet een aflevering verder kunnen afkijken waar we op de tv gebleven waren. De nieuwe Xbox moet dus naast games ook een sterke focus hebben op televisie-content.

Always online
Ja, er zit always online functionaliteit in de Xbox. Nee, het wordt niet vereist en nee, tweedehands games worden niet geblokt. Iedereen kan weer slapen als we dit gerucht moeten geloven.

Backwards compatible
De next-gen Xbox krijgt een add-on, waarschijnlijk zonder discdrive. Deze werkt meer als set-toppbox, zoals een andere bron al aangaf voor Xbox TV, en handelt Xbox 360 en XBLA af. Als je de disc in de next-gen doet, zal het vragen om de add-on aan te sluiten, zodat die unit de game verder afspeelt. De add-on zelf is dus download-only, bij gebrek aan discdrive. Door twee unites aan te bieden hoeft er minder backwards compatibe hardware in de next-gen console, dat de prijs zal drukken. Wil men toch oude games spelen, dan is er een mogelijkheid om de add-on te kopen, die naar verluidt zo rond de 150 dollar of minder gaat kosten.

Kinect
De Kinect-unit is sterk verbeterd. Deze kan nu meerdere personen volgen in zijn zoekveld. Daarnaast is het mogelijk de oogbewegingen te volgen. Even pauzeren? Je ogen niet naar het beeld laten kijken is genoeg. Lijkt ons leuk als iemand je wat vraagt en je diegene even aankijkt als je antwoordt. 

Een Xbox 360 mini, een set-topbox, always online en een irritant werkende Kinectbesturing, alles is mogelijk zolang Microsoft zelf niets heeft aangekondigd. Op 21 mei schijnen er dingen te gaan gebeuren rondom de next-gen console. Maar ook dat is een gerucht. Wel een hardnekkige.

Xbox