Specificaties cpu van nieuwe Xbox gelekt

Nadat vorige week de specificaties van de nieuwe Kinect opdoken, zijn nu ook specificaties opgedoken van de processor van de nieuwe Xbox. De specificaties lijken eerdere geruchten te bevestigen. Ook dit keer was het VGLeaks die met de cijfers kwam.

De nieuwe processor bestaat uit twee modules van elk vier cores, waardoor het totaal op acht cores komt. Elk van deze cores draait op een kloksnelheid van 1.6 GHz. De processor ondersteunt de x64 instructieset (ook wel x86-64 of AMD64 geheten), dezelfde instructieset als vrijwel alle moderne pc's en de nieuwe PlayStation 4.

Dit zou het leven van developers een stuk makkelijker moeten maken, doordat zowel de PlayStation 4, de nieuwe Xbox en de pc allemaal dezelfde architectuur hebben. Hierdoor moet het een stuk makkelijker worden om cross-platform games te maken.

Wat opvallend is, is dat de kloksnelheid slechts de helft is van de Xbox 360. Toch zou de nieuwe Xbox per core sneller zijn dan de Xbox 360, die overigens maar slechts drie cores heeft.

De specificaties lijken in ieder geval opvallend veel op die van de PlayStation 4, die ook acht cores heeft en volgens de geruchten ook op 1.6 GHz of wellicht op 2 GHz gaat draaien.

Mocht de architectuur van de processoren ook nog hetzelfde zijn, dan zal het erom spannen wie van de twee de snelste processor heeft.

Bron: VGLeaks

Bron afbeelding: VGLeaks