Man ramt drie politieauto's en slaat over de kop

De politie heeft zondagmiddag twee mannen aangehouden na een achtervolging. De bestuurder ramde tijdens zijn vlucht drie politieauto's en sloeg op de A28 bij Nunspeet over de kop. Niemand raakte gewond.

Agenten zagen rond 13.15 uur een bestelbusje rijden bij oprit van de A28 bij Staphorst. Toen de agenten het kenteken controleerden, bleek dat de bestelauto was voorzien van gestolen kentekenplaten.

De agenten gaven een stopteken maar de automobilist gaf gas. Tijdens de achtervolging probeerden politievoertuigen de auto herhaaldelijk tot stoppen te dwingen, waarbij de bestuurder drie keer een politieauto ramde, onder meer bij knooppunt Hattemerbroek.

De automobilist pakte daarna de A28 richting Amersfoort en verloor bij Nunspeet de macht over het stuur, waardoor het busje over de kop sloeg en in de middenberm belandde. De twee inzittenden werden direct aangehouden en zijn in een politiecel gezet. Een rijstrook van de A28 is afgesloten voor politieonderzoek.

Ook in Heerlen was het raak. Een automobilist die zondagochtend met hoge snelheid wegreed voor agenten ramde enkele politieauto's. Agenten zagen rond 05.00 uur een auto met hoge snelheid rijden op de Akkerstraat in Brunssum. De bestuurder negeerde een stopteken, slingerde over de rijbanen en draaide de auto tegen de rijrichting in.

De politie wist de auto klem te rijden en de 20-jarige bestuurder aan te houden. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn. Niemand raakte gewond, wel liepen alle betrokken auto's schade op.