Tweetal opgepakt na wilde achtervolging

Twee Eindhovenaren van 24 jaar zijn vrijdagavond opgepakt na een wilde achtervolging. De auto waarin ze reden is in beslag genomen, meldt de politie.

De achtervolging begon rond 23.00 uur toen de mannen zouden worden gecontroleerd op de Geldropseweg. De bestuurder gaf echter vol gas om die controle te ontlopen, waarop een motoragent de achtervolging inzette. In de nabijgelegen woonwijk probeerde de bestuurder van de auto de agent af te schudden, maar dat lukte niet.

De auto reed richting de snelweg, terwijl in de bebouwde kom al snelheden van meer dan honderd kilometer per uur werden behaald. Het was echter rustig op de weg, dus de motoragent kon de auto volgens de politie zonder gevaar voor anderen blijven achtervolgen.

Op de N2 werd het gaspedaal nog dieper ingedrukt, maar zelfs snelheden tot 180 kilometer per uur maakte geen einde aan de achtervolging. Schijnbewegingen naar afslagen, waarbij de auto soms zelfs over het gras reed, haalden eveneens niets uit, net als het dimmen van de lichten.

Op een bepaald moment reed de auto een fietspad met een slecht wegdek op. Daarop besloot de motoragent met het oog op zijn eigen veiligheid de achtervolging te staken.

Korte tijd later werd de auto leeg aangetroffen in de Maanenstraat. Een buurtbewoner had twee mannen over een hek zien klimmen. De buurtbewoner had de sleutel van dit hek, waarna agenten de twee verdachten konden aanhouden.

De bijrijder mocht na verhoor weer gaan, de bestuurder van de auto heeft de nacht in een cel moeten doorbrengen. Hij krijgt een fiks proces-verbaal vanwege alle verkeersovertredingen die hij heeft begaan.