FOK!filmtips van de dag: White Oleander

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK! 

Astrid is vijftien jaar als haar moeder Ingrid gearresteerd wordt voor de moord op haar vriend. Ingrid is een eigenzinnige kunstenares die uit jaloezie en frustratie de moord heeft gepleegd en nu 35 jaar in de gevangenis moet blijven. Dan staat Astrid er dus ineens alleen voor. Al gauw staat de Kinderbescherming voor de deur en dan begint Astrid’s tocht van pleeggezin naar pleeggezin. Nergens wil het echter lukken. Astrid groeit op als een onafhankelijk en dapper meisje die haar moed niet verliest.

White Oleander is de verfilming van het gelijknamige boek van Janet Finch met onder anderen Michelle Pfeiffer, Renée Zellweger en Robin Wright. Hoofdrolspeelster Alison Lohman werd gekozen uit zo'n 400 jonge actrices. Ze had al ervaring opgedaan in de musical The Sound of Music en had de Desert Theatre League Award op haar naam gezet als elfjarige. Om 20.30 uur op RTL8.

Vijfhonderd jaar geleden vocht de Koreaanse krijger Haram met Imoogi serpent Buraki, een 200 meter lang mythisch monster, om zijn geliefde, Narin, te redden. Nu zijn de Imoogi terug op aarde en verwoesten zij Los Angeles. Verslaggever Ethan Kendrick wordt ingeschakeld om de zaak te onderzoeken. Hij komt erachter dat Sarah Daniels hem hierbij zal moeten helpen. D-War om 00.00 uur op RTL7.

En op een Goede Dag (And Then One Day) is een Nederlands komisch drama uit 2011 van Heddy Honigmann. Met onder andere Nasrdin Dchar, Maryam Hassouni en Johanna ter Steege. Alia (28) en Hamza (32) vormen een verliefd Marokkaans stel. Geconfronteerd met een omstreden wet over het verbod op het dragen van hoofddoeken, vindt Alia, onvoorwaardelijk gesteund door haar man en bijgestaan door haar collega's, een grappige, wonderbaarlijke en totaal onverwachte oplossing om de wet te omzeilen. Om 00:05 uur op Nederland 2.

Filmposter En op een Goededag