FOK! wat een weer...Regen en natte sneeuw

Goedemorgen! Op veel plaatsen heeft de zon gisteren flink geschenen, maar er vielen ook een paar winterse buien. Met een noordwestelijke stroming werd er schone en vrij droge lucht aangevoerd en daardoor bleef het aantal buien vrij beperkt. Vandaag moeten we het weer eens doen met bewolking en neerslag.

In de loop van de ochtend gaat het vanuit het westen regenen, maar de regen zal in het binnenland voorafgegaan worden door natte sneeuw. De temperaturen liggen hierbij wel boven nul dus wit zal het waarschijnlijk niet worden. In de avond stroomt er nog zachtere lucht ons land binnen en pas dan zal de maximumtemperatuur van 8 graden gehaald gaan worden. De wind draait weer naar het zuidwesten toe en neemt langs de kust toe tot hard.

De komende dagen hebben we echt kwakkelweer. In de 'vroege uurtjes' zakken de temperaturen tot rond of iets onder het vriespunt, terwijl het overdag een graad of 3 à 4 gaat worden. Ook vallen er enkele winterse buien, maar overdag zal dat dan vooral om natte sneeuw gaan. In de nacht en ochtend is er overal kans op gladheid.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Zonsondergang Eemnes Een prachtige zonsondergang bij KlapMongeaul in Eemnes. Net voor de zon zien we nog een klein uitstervend buitje hangen.