Vijf verdachten molestatie Eindhoven weer vrij

De vijf verdachten die zich donderdag in België meldden voor betrokkenheid bij de zware mishandeling in Eindhoven en sindsdien vastzaten, zijn vrijdag onder voorwaarden weer op vrije voeten gesteld. Dat heeft de onderzoeksrechter bepaald, bevestigt een woordvoerder van het parket in Turnhout.

Het vijftal, in de leeftijd van 17 tot 19 jaar, meldde zich donderdag bij de Belgische politie. De overlevering aan Nederland verloopt volgens 'normale procedures', laat de persrechter in Turnhout weten.

De jongens meldden zich na de commotie die ontstond toen Bureau Brabant maandag de beelden toonde van de zware mishandeling op 4 januari. Het 22-jarige slachtoffer uit Oirschot werd daarbij onder meer in het gezicht geschopt. Ook circuleerde op internet een foto en de namen van de acht verdachten.

In Nederland meldden drie andere verdachten zich eerder deze week. Een van hen, een 17-jarige verdachte, blijft langer vast. Dat heeft de advocaat van de jongen bevestigd, meldt Omroep Brabant. De jongen uit Vosselaar wordt verdacht van poging tot doodslag.

De jongen blijft nog zeker veertien dagen vast. Zijn advocaat Peter van de Laar liet eerder weten dat de 17-jarige heeft bekend deel te hebben genomen aan het geweld. Zijn cliënt is een vredelievende jongen, die geen verklaring heeft voor zijn eigen gedrag, liet advocaat Peter van de Laar eerder weten.

De twee andere verdachten van 15 en 16 jaar worden later vrijdag voorgeleid in de rechtbank in Den Bosch.