Tarantino over gevallen Django-track

De films van Quentin Tarantino staan niet alleen bekend om de dialogen en eigen stijl, maar ook om de soundtracks. Niet alleen gebruikt de regisseur de films om te patsen met zijn grote muziekcollectie, maar ook om een specifiek soort muziek te eren in een film.

Tarantino is zeer selectief als het gaat om de soundtrack, zeker als een nummer niet het doel dient voor wat hij wilt vertellen. Zo is er voor de film Django Unchained een nummer door Frank Ocean geschreven die kennelijk de film geeneens heeft gehaald.

"Frank Ocean schreef een geweldige ballad dat liefdevol en poëtisch was op ieder mogelijk gebied, maar er was gewoon geen goede scene voor", zo legt Tarantino uit. "Ik kon het er wel ingooien om het er in te hebben, maar dat is niet waarom hij het schreef en ook zeker niet zijn intentie." De regisseur legt uit dat hij dit de schrijver niet aan wilde doen. "Maar het nummer zelf is fantastisch en als Frank besluit om het op het publiek los te laten, realiseren ze het zich ook."

Django Unchained is geklokt op 2 uur, 45 minuten en 11 seconden, maar een definitieve bevestiging van Sony hebben we nog niet ontvangen. Hoe lang de film ook mag zijn, op verschijnt 17 januari 2013 verschijnt Django in de bioscoop.