Groningen haalt Lindgren terug

Rasmus Lindgren keert terug bij FC Groningen. De middenvelder tekende vrijdag een contract voor 3,5 jaar en sluit 1 januari aan bij de selectie van trainer Robert Maaskant. Lindgren, die in september vertrok bij Red Bull Salzburg, speelde tussen 2005 en 2008 ook al voor de Groningers.

De Zweed, die donderdag zijn 28e verjaardag vierde, werd door Ajax op jonge leeftijd naar Nederland gehaald, maar brak bij Groningen door in het betaald voetbal. Na drie seizoenen keerde hij terug naar Amsterdam, waar hij in 2011 de landstitel behaalde.

Lindgren werd ook in zijn eerste seizoen bij Salzburg kampioen, maar het perspectief werd afgelopen zomer een stuk minder door het vertrek van de Nederlandse trainer Ricardo Moniz. Hij werd verbannen naar het tweede elftal en kwam uiteindelijk overeen om zijn contract te ontbinden.

"Het is algemeen bekend dat wij een jonge en talentvolle selectie hebben, maar ook een groep met weinig ervaring, die bovendien wel wat persoonlijkheid kan gebruiken. Wij hebben daarom een tijd terug contact gelegd met Lindgren en hem gevraagd naar zijn toekomstplannen", zegt manager technische zaken Henk Veldmate.

"Daarop hebben wij hem een plaatje voorgehouden waarbij wij Lindgren niet alleen een voorname rol op het veld toedichten, maar ook op het trainingsveld en in de kleedkamer. In alle opzichten dus een speler met toegevoegde waarde."


Groningen haalt Lindgren terug (Foto: Novum)