Bridget wil rokende tienermoeders klappen

Bridget Maasland walgt van toekomstige tienermoeders die tijdens hun zwangerschap nog onverminderd een sigaretje opsteken. De 38-jarige presentatrice, zelf moeder van een zoon, neemt deel aan het BNN-programma Vier Handen op Eén Buik, waarin bekende moeders tienermoeders bijstaan tijdens hun zwangerschap, bevalling en daarna.

"Weet je waar ik het meest van schrok? Dat ze allemaal roken terwijl ze zwanger zijn. Gelukkig heb ik dat bij mijn tienermoeder nooit gezien, want ik had haar echt een klap gegeven", zegt ze voor de camera van Novum Nieuws. "Ik kan daar echt niet bij."

"Ik zou haar echt bij haar haren mee hebben gesleurd en laten zien op bijvoorbeeld internet wat het met een kindje doet als ze roken", vervolgt Maasland. "Ze krimpen helemaal ineen, omdat ze er echt bijna in stikken."

"En het lastige is natuurlijk, omdat ze tieners zijn, zijn ze ook nog zo van: o ja, ga jij me iets vertellen? Ik heb namelijk alle wijsheid van de wereld al in pacht", schetst ze. "En daar kan ik zo slecht tegen, dat je niet bij iemand kan binnendringen."

Vier Handen op Eén Buik wordt vanaf 18 december uitgezonden door BNN. "Ik ben sowieso blij dat ik een zoon heb als ik dat zo zie", zegt Maasland. Andere bekende moeders die in het programma de helpende hand bieden zijn onder anderen Nikkie Plessen, Edsilia Rombley en Fajah Lourens.