Wilders is uitdaging voor Koefnoen

Geert Wilders vormt een aardige uitdaging voor de mannen van Koefnoen. "Hij heeft een wonderlijke bolle kop en zijn spreektrant is ook niet makkelijk te doen", legt Paul Groot, die de PVV-leider persifleert, uit voor de camera van Novum Nieuws. "Over een term als kopvoddentaks kom je niet meer heen."

"Om te overdrijven is de PVV heel lastig, omdat Geert Wilders al zulke extreme dingen zegt", vult Owen Schumacher aan. "Als je dat wilt nadoen, moet je er een extreemrechtse nazipartij van maken. En dat wil je ook weer niet." Wilders is in Koefnoen, dat elke zaterdagavond wordt uitgezonden, onder meer te zien in een aflevering Sterren op het Doek. Daarin weigert hij onder meer op verzoek van een schilder een stukje naar links te gaan.

Groot en Schumacher gaan op 12 september ook naar de stembus. Hoewel Groot al jaren op D66 stemt, denkt de Stemwijzer anders over de acteur. "Toen ik ook alle kleine partijen meenam, kwam de Piratenpartij eruit", zegt een verbaasde Groot. "Terwijl ik helemaal niets heb met het auteursrecht vrijgeven op het internet. Ze moeten juist afblijven van mijn spullen!"