Deathmatch in XCOM: Enemy Unknown

Uitgever 2K Games heeft aangekondigd dat XCOM: Enemy Unknown een multiplayermodus in de vorm van een 1 tegen 1-deathmatch krijgt. Dit is de eerste keer dat de serie deathmatch aanbiedt.

De modus behoudt de turnbased gameplay. Spelers maken hun eigen squad van soldaten en aliens en krijgen tienduizend punten aan het begin van de wedstrijd die ze aan verschillende units en bevoorradingen kunnen spenderen. Vanaf dan hebben spelers negentig seconde om hun volgende beslissingen te nemen. Deze modus gaat geheel langs het singleplayerverhaal, waar we aliens moeten stoppen en zeker geen hulp van ze krijgen.

"Door de geschiedenis van de XCOM-serie heen hebben spelers gehandeld alsof ze de laatste hoop voor de wereld zijn tegen de buitenaardse invasie", zegt hoofd van ontwerp Jake Solomon. "Met de multiplayermodus in XCOM: Enemy Unknown kunnen spelers eindelijk uitvinden hoe het is om aliens te opdrachten te geven en buitenaardse vernieling op de planeet Aarde los te laten of haar te verdedigen met een team van soldaten en buitenaardse wezens."

XCOM: Enemy Unknown komt 12 oktober uit voor Xbox 360, PlayStation 3 en pc.

XCOM: Enemy Unknown