NS op zoek naar duizenden werknemers

De NS zoekt duizenden nieuwe werknemers. Dat maakte het bedrijf woensdag voor de presentatie van de halfjaarcijfers bekend.

De NS heeft door de sterke vergrijzing van het personeelsbestand alleen al dit jaar 3300 nieuwe conducteurs, machinisten en monteurs nodig.

In de eerste zes maanden van het jaar contracteerde de NS al vierhonderd nieuwe conducteurs en machinisten, zo schrijft De Telegraaf. Ook zijn tientallen monteurs aan de loonlijst toegevoegd en is het NS Stations Retailbedrijf erg actief geweest op de wervingsmarkt met achthonderd man nieuw personeel.

In de komende maanden gaat de NS op zoek naar nog meer personeel. Die noodzaak is ontstaan doordat het bedrijf relatief veel vijftigplussers in dienst heeft. Die zijn de NS trouw gebleven vanwege de goede cao en de baangarantie, verklaart De Telegraaf.

Het spoorbedrijf probeert schaarse nieuwe technici te lokken door ook hen een baangarantie te verstrekken. Daarnaast is de NS een MBO-opleiding tot machinist gestart in samenwerking met het ROC in Amsterdam.

het spoor bijster

Opeens heb je het.... of ben je het spoor bijster?